home about me pictures privatefriends links  


1968 október 2.-án 9 óra 50 perckor születtem meg először erre a világra.  
Második születésem 1992. szeptember 2.-én este 11 óra 30-kor következett be, amikor többé már nem csak hittem a földi létezésen túli világban, hanem megtapasztaltam.  Bevallom őszintén, tapasztalatlanként nem erre számítottam.  Sokkal "enyhébb" élményt vártam. Azt gondoltam előtte hogy az élet továbbra is ugyanabban a kerékvágásban tud majd haladni, mint addig. Tévedtem.  Nem lehetek ugyanaz mint előtte, és már nem is akarok.  Az élmény annyira katartikus volt, hogy mindent megváltoztatott.  Minden több lett, mint volt. Mindenben élet lett.

Útkereső vagyok.  Néhány képességel megáldott útkereső.  

Néhány évvel ezelőtt kezembe jutott egy pakli cigánykártya és a hozzá tartozó könyv.  Elolvastam, és megpróbálkoztam vele.  Azt tapasztaltam, hogy a kártya megerősít engem is mindabban, amit amúgy is "látok" és "érzek".  Először az ismerősökkel, csak játékból vetettünk, aztán valahogy idővel egyre többen jöttek, és állítólag egyre pontosabbak lettek a "jóslatok".

Elkezdtem tanulmányozni más kártyákat is, így a LeNormande kártyát, és a Tarot kártyát is.  De sosem elégítettek ki teljesen. Több, és sokkal mélyebb megérzéseim, gondolataim voltak, és a kártyákat nem éreztem elégnek ehhez.   Kevés volt a kártyalap, kevés volt a fogalom, kevés volt a szimbólumrendszer.

Majdnem egy évig készültem, keresgéltem, tanultam más kártyákat.  Aztán egyszer leültem a számítógéphez, elkezdtem képeket gyűjteni a netről, majd a képekhez fogalmakat rendelni.  Délután 1 óra volt.  Egyre jobban belemelegedtem.  Aztán egyszercsak hátradőltem, és azt mondtam: KÉSZ!   Ránéztem az órára, majdnem éjfél volt.  Megpróbáltam visszaemlékezni az elmúlt 10 óra hosszára és a mai napig nem tudom mi történt.  Majd elkezdtem visszafelé lapozni az elmentett dokumentumon, és döbbenten láttam, hogy egy egész pakli ÚJ JÓSKÁRTYÁT állítottam össze.  42 lapos lett.  Híres fnatasy festők, internetre felrakott letölthető képeit használtam alapul.   Érdeklődéssel vettem birtokomba.  Idővel kirakási módokat találtam ki hozzájuk, próbálkoztam.  
Mára legfőképp három módot használok.  Ismerkedéskor, ráhangolódásként a cigánykártyából vett ÉLETKEREKET,  a KELTA KERESZTET, de legtöbbet egy saját kirakási módot az ÉLETFÁT.  Ez egy alap 9 lapos (3 X 3) kirakási mód, amelyet féloldalra fordítva áganként továbbnöveszthetünk.  Attól függ melyik ág "akar" továbbnövekedni, attól függően tudunk részletesen megnézni valamit.

Először szkeptikus voltam a jóslással, javaslással kapcsolatosan magam is.  Aztán egyre több és szélesebb érzékelés alakult ki.

Úgy szoktam ezt mondani, hogy alapvetően 3 féle ember létezik a Földön.  Mindhárman egy verandán ülnek egy hintaszékben, és a szép őszi naplementét nézik.  Lehull egy levél a fáról.  Az első ember nem érzékel mást, mint hogy lehullott egy falevél a lába alá. Azonnal a másikhoz fordul, (legyen ő a kezdő útkereső, az alacsonyabb szintű jós) és megkérdi tőle, hogy mi történt és mi fog történni.  Ez a második ember tudja, hogy és érzékeli hogy ősz van, így könnyedén meg tudja "jósolni" hogy valószínűleg több levél is le fog hullani az udvarra.  A harmadik ember pedig nem szólt semmit, ő a fák fölé lát.  Tudja hogy a szél létezik, és nem csak ősszel.  Ismeri szelet.  Az okát, az okozatát, az eredetét.  Ismeri, felfogja, és megértette a Föld levegő-áramlási egyensúlyát. Számára jelentéktelen dolog hogy a falevelet felkapta a szél.  Ismeri az egész rendszert.

A kártyám ezeknek az útkeresőknek szól.  Ők tudják igazán kihasználni.  Akik ismerik a "szelet", meglátják hogy egy-egy érdeklődő körül milyen "szelek" fújnak, melyek ezek közül amiket maga is befolyásolni tud, és melyek azok amelyeket nem.

Egy igazi "jós" megtanítja befogni a "szelet".  Megtanít különböző helyzetekben hajózni, bárhonnan is fújjon, előre vigye a hajóst.

Ezen az oldalon ezt a kártyát és a kirakási módjait ismertetem.  Elengedem a kártyámat.  Elengedem, hogy bejárja a maga útját, hogy mások is megismerhessék, mert biztosan célja van, hisz nem "belőlem" lett, csak általam.